Azt nem tudom, hogy Judit olvasta-e, én igen, és ledöbbentem.
Ez merénylet az emberek ellen!
Kiszolgáló irodaépület:6 000 000Ft
murvakő, parkosítás, kerítés, stb... tessenek elolvasni.
Tetű banda aki ezt megszavazza! Még a telekár, a villany nincs is benne.
Az embereknek meg tisztelt képviselők, nyissunk egy tömegsírt, vagy egy dögtemetőt.
Maguknak mindegy, csak ez is pénzt hozzon valakiknek. De a fejük alatt nem viszik el maguk se!
Szerző
RE: ide kell írni azt a sok jót amit a fideszes frakció, élén a két alpolgármesterrel , eddig tett.
ha már a testületi ülésről van szó, érdemes elgondolkodni a fizetőparkolók ügyén is.
Úgy tűnik a kocka el van vetve, vagyis nem önkormányzati kézben lesznek ezek az autómaták. Az is kérdés, hol alakítják ki a 7 fő munkaerő számára szolgáló irodát. Ha magánkézbe kerül, mennyit fog az önkormányzat, a város felé fizetni? Kis Jenő úr leírt szavaiból az látszik, hogy kényelmes a lakosság. Önök mutatnak példát? A kerékpárút megnyitójára lehet szervezni stílusosan egy kerékpáros kiruccanást. Nézzük, a képviselők hogy bírják autó nélkül?
Szerző
RE: ide kell írni azt a sok jót amit a fideszes frakció, élén a két alpolgármesterrel , eddig tett.
Már el is felejtettük ezt a régi fórumtémát! Jó a szókimondó stílsod tótitata!
Nem csak az a gond, ha saját zsebre dolgoznak, amit bizonyítani nehéz, hanem az hogy félrerúgnak embereket, akik ebben gátolni próbálják őket!
Pont tíz perce töröm a fejem, egy olyan beruházáson, pályázaton, amit a jelenlegi többségben levő ellenzék kiharcolt a városnak. Nem, nem jut semmi az eszembe!
Biztosan nekem kell már a Cavinton. Hopp egy, igen, a kutyavécé!
Vagy a kedvencek temetője? Vagy a panoptikum... több nem jön elő a gondolataimból.
De, mégis a kép dömper föld, a lakótelepen, az extrém sportolóknak, emlékszel, még fel is avatták
Hú a mindenit!
Szerző
totitata írta:
Itt senki nem tanul semmit, sőt gyorsan felejt hozzá.
Lehet szidni a város gengszterváltás óta ilyen- olyan képviselőit.
A város fejlődött azóta, kétségtelen, bár ezt sokan nem hajlandók észrevenni.
Pár éve, az akkor még országgyűlési képviselő, jelenleg alpolgármester, azt nyilatkozta: ez egy döglött város, ide még a Tesco sem jön.
Jött! És a város is szépült.
A majd két éves Fidesz többség óta, mi készült itt ami nekik köszönhető? Ellenségeskedés, suskus, kézi vezérlés!
Hurrá feltalálták a Kádárizmust!
Megjegyzésként. Nem vagyok híve egyik oldalnak sem. De ha valaki lop arra nem az a válasz, hogy többet lopunk.
A demokráciát nem szóval, hanem tettekkel kell bizonyítani.
A munka nem abból áll, hogy hibákat keresek, hanem megoldásokból, de nem lehet senki kizárólagos birtokosa az igazságnak.
Szerző
Itt senki nem tanul semmit, sőt gyorsan felejt hozzá.
Lehet szidni a város gengszterváltás óta ilyen- olyan képviselőit.
A város fejlődött azóta, kétségtelen, bár ezt sokan nem hajlandók észrevenni.
Pár éve, az akkor még országgyűlési képviselő, jelenleg alpolgármester, azt nyilatkozta: ez egy döglött város, ide még a Tesco sem jön.
Jött! És a város is szépült.
A majd két éves Fidesz többség óta, mi készült itt ami nekik köszönhető? Ellenségeskedés, suskus, kézi vezérlés!
Hurrá feltalálták a Kádárizmust!
Szerző
Szerintem is. Ha van itt egy Fidesz-frakció tag, fogadja meg Kemény úr tanácsát az utolsó szakaszban !!
Kemény György írta:
Rendben van, teszik a dolgukat a kéviselők. Az is világos, hogy "rendbehozzák az elkúrt ciklusok" pénzügyi következményeit. De ha ezt teszik, miért titkosak az ennek érdekében tett lépések? Mert az iskolaösszevonásokon túl másról nem lehetett hallani eddig - és ez nem fog hozni komoly megtakarítást ebben a formájában. Persze, az intézményi működés ésszerűsítését akkor is meg kell tenni, ha közvetlen pénzügyi hasznot nem hoz.
Nem értem azt sem, hogy ha "elkúrt ciklusokról" van szó, akkor a fidesz frakció miért nem teszi közzé az önkormányzat hivatalos lapjában az "elkúrt" dolgokat, a döntés körülményeit, és a helyrehozásukhoz szükséges lépéseket, azok árát? Ez a lépés nagyon nagy politikai haszonnal járna.
Szerző
Rendben van, teszik a dolgukat a kéviselők. Az is világos, hogy "rendbehozzák az elkúrt ciklusok" pénzügyi következményeit. De ha ezt teszik, miért titkosak az ennek érdekében tett lépések? Mert az iskolaösszevonásokon túl másról nem lehetett hallani eddig - és ez nem fog hozni komoly megtakarítást ebben a formájában. Persze, az intézményi működés ésszerűsítését akkor is meg kell tenni, ha közvetlen pénzügyi hasznot nem hoz.
Nem értem azt sem, hogy ha "elkúrt ciklusokról" van szó, akkor a fidesz frakció miért nem teszi közzé az önkormányzat hivatalos lapjában az "elkúrt" dolgokat, a döntés körülményeit, és a helyrehozásukhoz szükséges lépéseket, azok árát? Ez a lépés nagyon nagy politikai haszonnal járna.
Kemény György
Szerző
Ajánlom a következő honlapot, keresd ki azt a képviselőt, akitől kérdezni akarsz. Én már elmondtam, mi folyik most jelenleg, az önkormányzat pénzügyének, az előző ciklusok elkúrásának helyrehozatala. Ezt csinálnátok most ti is, de épen döntött a nép, nem szavazott gyurcsány "elkúrtuk" ferenc bandájára.
http://gportal.hu/gindex.php?pg=17347981
xena írta:
Könyörgöm, légyszi, írjatok már egy + dolgot amit a fidesz véghez vitt. Még a végén megingok hitemben....
Szerző
Egyetértek a véleményeddel kedves hercules.
Annyival egészíteném ki, hogy utólag bármilyen döntést lehet kifogásolni, és a döntésekről - szintén utólag - kiderülhet az is, hogy rossz döntések voltak.
Kemény György
Szerző
Úgy illene fejleszteni, hogy ne adósodjon el jelentősen a város. Nem kellenek nagy volumenű, választási akciók, inkább kisebbek, de akkor jók és költséghatékonyak - hogy idézzem a klasszikust - legyenek. TJ hol van már?
Kemény György írta:
Nem kell levéltári munka ahhoz, hogy a "logikus gondolkodást" minimális ismerettel egészítsd ki, pl. a város utolsó néhány évi költségvetéséből.
Azt gondolod, hogy az elmúlt években az ellenzék szó nélkül hagyta volna, ha a legcsekélyebb gyanút is megfogalmazhatták volna ez ügyben?
Egyébként szerinted ingyen készült el pl. a szennyvíz beruházás, a Kossuth utca rekonstrukciója, és a többi beruházás?
hercules írta:
Levéltári munkát még nem csináltam, logikusan gondolkozok. Milliárdos hiányt hogy lehet összehozni? Felvesznek hitelt. Hol a pénz??????????????????????????
Szerző
xena írta:
Ettől tartottam! hiába erősködtél hercules, ez,amit leírtál mondhatnám:bukta!
Nincs semmi konkrétum! ez a tragédia a városnak. Agonizál.
Bocsánat , egy konkrétum van! az évtizedek óta kialakult hivatali rendet sikerült felforgatni a gumiszobával. Elárulok neked egy titkot:Aki közületek tagnak (párttagnak)invitált engem, privátban azt írta, azért van,hogy ne jegyzeteljék, figyeljék, írják föl,mikor, ki megy a fideszes alpolgármesterekhez tárgyalni.Gyerekek,nektek üldözési mániátok van! csak ez az egy konkrétum van. A fenti történet tabulsága:Ki mint él,úgy itél!---ugye drága hercules ezt nem kell elmagyaráznom
Kedves Xena!
Maga egy gerinctelen, aljaskodó banya!
Ennyit a diszkrécióról!
Nekem innentől ne papoljon semmiről!
Hogy banyának nevez, sebaj írtam én kitől kaptam privát üzenetet? Ugye nem? ha Ön lebuktatja saját magát,szíve lelke joga. többektől kapok privát üzenetet, és levelet, mert a címem valós. Nyugodjon meg, tudom mi a netikett... /nem emeltem át a levelét,megtehettem volna/ most ki fog kapni? pártfegyelem? vagy szabad véleménynyilvánítás? - álmosan soha ne írjon,mert nemgondolja át, és lám rámutat saját magára. teljen szépen a napja! (megjegyzem, semmi köze hozzá, miről "papolok"
- Xena -
Szerző
xena írta:
Bocsánat , egy konkrétum van! az évtizedek óta kialakult hivatali rendet sikerült felforgatni a gumiszobával. Elárulok neked egy titkot:Aki közületek tagnak (párttagnak)invitált engem, privátban azt írta, azért van,hogy ne jegyzeteljék, figyeljék, írják föl,mikor, ki megy a fideszes alpolgármesterekhez tárgyalni.Gyerekek,nektek üldözési mániátok van! csak ez az egy konkrétum van. A fenti történet tabulsága:Ki mint él,úgy itél!---ugye drága hercules ezt nem kell elmagyaráznom
Kedves Xena!
Maga egy gerinctelen, aljaskodó banya!
Ennyit a diszkrécióról!
Nekem innentől ne papoljon semmiről!
Szerző
- Xena -
Szerző
Nem kell levéltári munka ahhoz, hogy a "logikus gondolkodást" minimális ismerettel egészítsd ki, pl. a város utolsó néhány évi költségvetéséből.
Azt gondolod, hogy az elmúlt években az ellenzék szó nélkül hagyta volna, ha a legcsekélyebb gyanút is megfogalmazhatták volna ez ügyben?
Egyébként szerinted ingyen készült el pl. a szennyvíz beruházás, a Kossuth utca rekonstrukciója, és a többi beruházás?
hercules írta:
Levéltári munkát még nem csináltam, logikusan gondolkozok. Milliárdos hiányt hogy lehet összehozni? Felvesznek hitelt. Hol a pénz??????????????????????????
Kemény György
Szerző
Nagy tévedés ez kedves hercules, ugyanis az eddig előterjesztett "iskola összevonásokból" érdemi megtakarítás nem lesz, és a tanév rendje miatt ebben az évben már újabbakat nem is lehet végrehajtani.
Ezt a kérdést alaposan kielemezte Csáki SÁndorné volt műv.oszt.vez. és meggyőző módon tényekkel, adatokkal alátámasztotta, hogy 1-2 iskolaigazgató elküldése nem jelent komoly pénzügyi megtakarítást. Más kérdés, hogy akkor mi lehetett a célja az "átszervezésnek"?
Valódi megtakarítást csak komplett iskolák megszüntetésével lehetne elérni, ami együttjárna pedagógusok elbocsátásával is.
hercules írta:
Tudod te is, ez megy országosan is, a megszorítás.... Más elkúrását csak így lehet helyrehozni. Spórolni kell. Vajon miért vonják össze például az iskolákat. Mert nincs lóvé. És egy darabig nem is lesz, szerintem.
Anonim 2010.09.06 Jól hallottam a rádióban jegyző asszonyunktól? Mind a 10 körzetben tudott jelöltet állítani az MDF?
Tancsa János 2010.09.06 Anonim!
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmünket. Én is elgondolkodtam a dolgon és le is írtam a gondolataimat város-ügyben.
Mégegyszer köszönöm.
Anonim 2010.09.05 Pogonyi Judit beírását ajánlom figyelmetekbe: Mi lesz veled Félegyháza fórumtémánál:
"Legyetek szívesek megírni, törvény szerint, illetve a Ti véleményetek szerint mitől lesz város egy településből?
Van erre a népességen kívül, valami más kitétel is?
Tancsa János 2010.09.05 Anonim!
Anonim írta, hogy a HTV-ben lesz egy ilyen műsor. Ott pedig ritkán (sem) kap szót csak Fideszes "politikus".
A műsor idejéről kérdezze Anonim-társát.
Anonim 2010.09.05 Tancsa úr! Ön azt is tudni vélte, név szerint, ki nyilatkozik, és, hogy eü. szakember.
Csak ahhoz nem írt megjegyzést, az Isten áldja meg! mikor kerül adásba a hírTV-n a célpont.
Anonim 2010.09.05 Kórház-téma a hírtévében? Hol olvastad? a napi műsorismertetőben nincs benne, és 18-kor más nevű műsor kezdődik.
Tancsa János 2010.09.05 Az (ál)HírTv biztosan pontos képet fog adni. Az már csak olyan...
Bizonyára Kapus úr fog nyilatkozni, mint egészségügyi szakember...
Szavazás
Rádió
Válaszd ki a rádiót a listából, és kattints az OK gombra